Halottlátó

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 7. szám, 2023. február 17.

A minap például Heller Ágnest véltem felfedezni az ötödik kerületben. És alig pár napra rá Lukács Ervin, az Opera egykori karmestere ballagott a szemközti járdán, gondoltam is, nem lett vidámabb, még mindig olyan melankolikus. Jött már velem szemben megannyi régi színész, tévés személyiségek, és egyszer apámat láttam a Zeneakadémián. Ha néhanap a gyerekkoromról álmodom, vagy épp anyámról, fáj reggel az élmény. Az ilyen álmokat nem szeretem, mert közel vagyok hozzájuk, beszélnek hozzám, nem jó arra ébredni, hogy nem igaz, ami öt perce még jó volt. De amikor aput láttam a Zeneakadémián, a karzat szemközti oldalán a negyedik sorban, távolról tudtam örülni, hogy ott van, és koncertre jár. Lopva rá-ránéztem, hogy jól megjegyezzem, dédelgettem magamban az érzést, és jobb volt utána hazamenni is, mint átlagos hangversenyek után.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVII. évfolyam, 36. szám, 2023. szeptember 8.
LXVI. évfolyam, 43. szám, 2022. október 28.
Élet és Irodalom 2024