Folytassa, Mészöly Ágnes!

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 7. szám, 2023. február 17.

Mészöly Ágnes: Megrajzolt gyilkosságok. Krimi ma sorozat. Prae Kiadó, Budapest, 2022, 412 oldal, 4350 Ft

A történet lassan halad előre, ám közben feltárul előttünk Budapest huszonegyedik századi, már a Covid-járványt követő arca. A szereplők gyakran zsúfolódnak föl egy-egy metrópótlóra, a „négyeshatosra”, vagy épp az állandó útjavítások miatt keletkező betonszigetek között szökdécselnek, olykor körömcipőben, máskor meg szolgálati autó hiányában is a buszsávban száguldanak, manővereznek. Igazán élethű a főváros jelenének – főként egyes kiskocsmák vagy vendéglátóhelyek – ábrázolása, és akár érdemes lenne térképen követni, merre járt például Gota vagy Gyulai Domonkos őrmester, azaz a felemás bakancsos nyomrögzítő. Wekerle-telep, Gellért tér, Petőfi híd, Aradi utca, Diós árok, Normafa, Szondi utca, a Teve utcai rendőrpalota vagy épp Pestszentlőrinc, Budaörs, Budakeszi, Dunabogdány.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.
LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.
LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
Élet és Irodalom 2023