ELLENSÉGEK

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 6. szám, 2023. február 10.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyomásgyakorlásként az alapellátó orvosokat arra szólította fel, hogy egyelőre ne írják alá az ügyeleti feladatellátási szerződéseket. Nyolcezer orvossal történt egyeztetés után a február 4-i rendkívüli küldöttgyűlésen elfogadott dokumentumban a szakrendelőkben, kórházakban dolgozó kollégáikat arra biztatták, hogy helyezzék letétbe a kamara területi szervezeteinél az önként vállalt többletmunka-szerződéseik felmondását. A MOK kezdeményezi azt is, hogy készüljön a kormány, a tudományos, a szakmai és betegszervezetek részvételével ciklusokon átívelő stratégia az egészségügy átalakítására, és azt 2023 végéig foglalják törvénybe. A küldöttek csaknem egyhangú szavazással arról is döntöttek, hogy a szakdolgozók bérét már januártól emeljék meg, szemben a kormány által tervezett júliussal.

Egy nappal később Takács Péter államtitkár sajtótájékoztatón közölte: próbálnak jó partneri viszonyt kialakítani a MOK-kal, de ez lehetetlennek tűnik. Takács szerint a kamara tevékenysége fenyegeti a betegbiztonságot. A Fidesz közleményben jelezte, hogy Gyurcsány pártja áll a MOK határozata mögött. Ehhez jómagam hozzátenném a budapesti amerikai nagykövet nagyon is lehetséges aknamunkáját, de nem zárnám ki Brüsszel és a CIA közreműködését sem.

Nem irigylésre méltó egy országot úgy vezetni, hogy amikor a főnök kilép a Karmelita kolostor erkélyére, ágyúcsövek célkeresztjében érzi magát.

Az azonban megnyugtathatja, ha mellette Kis Grófo, mögötte pedig Gáspár Győző és Fásy Ádám művész urak állnak. Nem beszélve a magyarok 97 százalékáról, akik ellenzik az Oroszország elleni brüsszeli szankciókat.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024