Koszorú

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 5. szám, 2023. február 3.

Csendesen surranunk, az avar sem rezdül, kisállattá változom, a húgom is, ahogy a nyúl, úgy tartjuk a kezünk, orrunkkal az ég felé, keressük a tobozszagot. Az aljzat még friss, mohás és tűlevelű, hamar elválik tőle, kiviláglik a kiszáradt. A szabadidőnk is zöld, apró szél marad utánunk, lopunk, elveszünk az erdőtől karikába.

Melyik ág a hajlékony, hogy lehet hengeresíteni, erőszakot tenni rajta, zsineggel feszíteni, amíg megadja magát és körbe rendeződik, akkor lehet felszúrni a toboznak. Megtalálni a közepén, ahol nem pergeti le a kis elfásult szárnyakat azonnal, ahol a spray­vel ráfújva úgy marad. Ne húzgáld a szád, mert úgy maradsz. Ha nevetsz, úgy maradsz. Kinyílt úgymaradtak állnak a körbe, amikor tekerni kezded őket, kerül bele örökzöldlomb, tűlevél karcolja fel a száraz tobozszirmokat, csak kesztyűben szabad megfogni, amíg értük nem jönnek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 6. szám, 2022. február 11.
LXIV. évfolyam, 25. szám, 2020. június 19.
LXIII. évfolyam, 41. szám, 2019. október 11.
Élet és Irodalom 2023