Ez a magyar föld

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.

(Bukta Imre kiállítása a Godot Intézetben, megtekinthető április 30-ig.)

Szinte valamennyi altémán áthatol azonban a devalválódott értékek keserű siratása. Bukta sajátos vizuális kalandozásba kezd a szerinte össze nem illő dolgok látványa nyomán – ez az olyan közhelyveszélyt hordozó ábrázolásokban csúcsosodik ki, ahol a falusi közegbe is beszivárgó digitális technika kiüresítő ereje jelenik meg. Középkorúak és idősek ülnek családi összejövetelen, születés- vagy névnapon, lagziban a terített asztalnál, tekintetük a kezükben esztétikailag idegen testként ható okostelefon vagy tablet képernyőjébe réved, mellettük leszopogatott csirkecsontok a tányérban. Nincs menekvés, a tömegkultúrán keresztül ide is éppúgy betört a monoton banalitás, mint bárhová máshová, ugyanúgy van, mint a városban, mint a hanyatló nyugaton. Ha mindössze ennyi itt a mondanivaló, épp a lényeget felejtik el problematizálni: nevezetesen a médiumok és az információk egyoldalúságát.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 50. szám, 2022. december 16.
LXV. évfolyam, 49. szám, 2021. december 10.
LXV. évfolyam, 47. szám, 2021. november 26.
Élet és Irodalom 2023