Jelöletlen test

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.

► Gurubi Ágnes: Másik Isten. Helikon Kiadó, Budapest, 2022, 217 oldal, 3299 Ft

Juli „se veled, se nélküled”-kapcsolata Igorral tulajdonképpen csak a testiségben mutatkozik meg, mint függőség, úgy kell nekik egymás teste. De tovább nem jutnak, Juli a családját választja. A nő, aki a férfiaktól teszi függővé saját maga definiálását, a regény végére megérkezik a saját életébe – úgy tűnik. De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy Juli nem szabad akaratából döntött így, illetve nem is állt igazi döntéshelyzet előtt, mert a férje, a családja, egész végig ott volt, B-tervként. Végül is semmit nem csinált, csak kiélte legtitkosabb szexuális vágyait Igorral, majd visszafordult abba az életbe, ahol úgy teljesedik ki, hogy a padon ülve mesét olvas a kisfiának. Elmarad a személyiségfejlődés, Juli nem változik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.
LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.
Élet és Irodalom 2023