Aki nem látott a jövőbe

Beszélgetés Pásztor Béla polgármesterrel

INTERJÚ - LXVII. évfolyam, 3. szám, 2023. január 20.

A 22 ezer lakosú kisvárosban, Veresegyházon is takarékoskodnak az energiával, de drasztikus korlátozásokra nincs szükség. Nem zártak be télire intézményeket – múzeumot, színházat, fürdőt stb. –, mint oly sok helyen az országban, nem kell limitálni a gyermekintézmények és az irodák hőmérsékletét, hogy valamennyi energiát megspóroljanak, s így olcsóbb, vagyis kifizethető legyen a fűtés. A villanyáram horrorisztikus drágulása természetesen itt is intézkedéseket követel – hiszen a stratégiai előnyt jelentő termálvíz kinyeréséhez is kell energia. Az előrelátó és tudatos energiafelhasználásról és a termálvízről kérdezte Szále László a polgármestert, Pásztor Bélát – akiről csak azért nem mondható, hogy 57 éve egyfolytában városvezető, mert az egykor „kenyértelen” Veresegyház 1999 óta város.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
Élet és Irodalom 2023