Egalitarizmus vagy árucikk?

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 1. szám, 2023. január 6.

(Szombat Éva kiállítása megtekinthető január 22-ig a Longtermhandstand galériában.)

A női test kortárs reprezentációját a nők elkendőzött és elnyomott szexuális vágyain keresztül megjelenítő fotók provokatív jellege látszólag alkalmas arra, hogy kiszélesítse a nők jogainak, a testhez való viszonyának és a XXI. század „konszenzuális nőképének” lehetséges értelmezési tartományait. A kiállítás inkább a hatásvadász, mint szókimondó I Want Orgasms, Not Roses címet kapta, amelynek maliciózus áthallása feltehetően a szexualitás fogalmát évszázadok óta kisajátító (és birtokló) férfitársadalom egyoldalú értelmezésének feloldására irányul.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.
LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.
LXVII. évfolyam, 9. szám, 2023. március 3.
Élet és Irodalom 2023