gyávaságod története

– a legrövidebb változat –

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.

egyes szám első személyben írom meg a történetet. a gyávaságod történetét. azért így, mert akkor könnyebben olvasod. nem rólad szól. nem neked kell cipelni. nézd, lerakom ide, az út elejére a gyávaságodat, ebben a hátizsákban. te elmész, elszambázol ebben az elhordott trikóban, ami egyébként elég jól áll neked, nem mintha valami veszettül kidolgozott felsőtest volna a tiéd, de nem idegen tőled a sport. ez látszik. labdával láttalak már, ügyesen bánsz vele. hogy bármeddig dekázol, hogy csak akkor hagyod abba, amikor már mindenki elfordult: mit nézzenek azon, aki bármeddig levegőben tudja tartani a labdát. abban nincsen semmi érdekes, nincsen benne a bukás, a veszteség esélye, kockázata, eseménye. nem közénk tartozik, ezt érzik, elfordulnak. könnyű neki, azt mondják. nem is, inkább azt, hogy így könnyű, így, ha megy, ha van érzéke hozzá. ha tehetséges.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXVI. évfolyam, 17. szám, 2022. április 29.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2023