Dezorbanizáció?

Magyar–szlovén kapcsolatok: vezetékek és vezetők

PUBLICISZTIKA - LXVI. évfolyam, 50. szám, 2022. december 16.

Az egykori Jugoszláviával kontingensek alapján kereskedtünk: az évente (és öt évre) megkötött megállapodás tartalmazta azokat az árukat és árucsoportokat, amelyek a kétoldalú forgalomban szerepelhettek. A KGST-országokkal ellentétben ez nem volt a vállalatok számára kötelező: a két állam csak arra vállalt kötelezettséget, hogy a vonatkozó export/import engedélyeket kiadja. A „kanonizált”, exportban és importban egyaránt harmincnyolc kontingens között sorrendben az utolsó a hagyományosan egy-egy millió dollárt képviselő villamosáram-csere volt. Míg a többiről napokig taktikázva alkudoztunk, erről soha nem volt vita.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.
LXVII. évfolyam, 9. szám, 2023. március 3.
LXVII. évfolyam, 6. szám, 2023. február 10.
Élet és Irodalom 2023