Alkotóelemük a csend

MŰBÍRÁLAT - LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.

Ha beletekintünk Verebics Katalin művészetébe, és – ne adj’ isten – az a benyomásunk támad, hogy egy forgószél tölcsére lehet az, ami a szemünk előtt ragadja most magával a képmotívumokat, akkor azt is könnyen megállapíthatjuk, hogy ezek az egymást tépő és szabdaló, vagy egymásra torlódó és meglepő formákba összeakadó törmelékek nem abból származtak, hogy egy település romjait emelte a vihar a magasba, hiszen oszlopok, gerendák vagy bútordarabok helyett csak emberi testrészeket látunk, igen, főleg női testrészeket, amiknek a közelébe sodródva, vagy szorosan rájuk tapadva visz magával a szél kendőket és hímzett párnákat, kinyílt kagylókat meg combokon feszülő fekete harisnyákat, és még olyasmit is, mint ami dallamosan fodrozódó trombitaszóra emlékeztethetne, fehéren fodros, gyöngéden hullámzó körgallérokat.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.
LX. évfolyam, 50. szám, 2016. december 16.
LX. évfolyam, 2. szám, 2016. január 15.
Élet és Irodalom 2023