„A lány a dupla randiról”

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.

Azzal, hogy nézem, hogy beszállnék, én is csalok, kurválkodnék? Ráadásul egy ilyen rémesen hazai kontextusban? Idevetve a bűzbe, koszba, a rendellenes sötétségbe, az áldozat belenyugvásának botrányához asszisztálva. Egyelőre, ma még, nem. Megvolt ugyan a dupla randi, de semmi érdemi nem történt, nem folytunk bele visszafordíthatatlanul egymás életébe. Talán nem ott kellett volna találkoznunk – úgy látszik, ez a mai nap a rosszul választott helyszíneké. Bent a hegyek közt, közel az északi határhoz, ahol – és ezzel mindnyájan tisztában voltunk – az ország legszegényebb emberei élnek, zsákfalvakban, elhagyott szellemházakkal teli településeken, veszélyes nagyközségekben. Ezt találták ki a lányok, legyünk ott, távol a vizslató tekintetektől. Bent a hegyek közt, ahová szörnyen felhasadt utakon lehet csak eljutni, rengeteg életveszélyes kanyar után, egy hosszan elnyúló, egyenes útszakasz végén: a régi kúriában kialakított és működtetett panzióban. Az étteremmel kapcsolatban ne legyenek nagy elvárásaink, mondták a lányok.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXII. évfolyam, 47. szám, 2018. november 23.
LVIII. évfolyam, 18. szám, 2014. április 30.
Élet és Irodalom 2023