„A vakcináció a közjó része”

Beszélgetés Falus András immunológussal, egyetemi tanárral

INTERJÚ - LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.

A COVID–19 a belátható jövőben bízvást ártatlan náthavírussá fog szelídülni, egy másfajta pandémiára azonban nem vagyunk felkészülve, az uralkodó hatalom nem tanult ebből, nem születtek meg egy valamikor bekövetkező súlyos járvány kezeléséhez elengedhetetlen döntések – mondja Falus András professzor, akadémikus, a Semmelweis Egyetem Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének volt igazgatója. Ez azonban szerinte „nemcsak Magyarország esetében van így, csak a felkészületlenség mértéke és a szándék különböző.  És akkor már nem lehet majd arra hivatkozni, amire a COVID esetében 2020-ban lehetett: hogy száz éve nem volt ilyen világjárvány.”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXIII. évfolyam, 23. szám, 2019. június 7.
LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.
Élet és Irodalom 2023