A múzeum mint állatkert

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.

(Das Tier in Dir, Mumok, Bécs, a kiállítás 2023. február 26-ig tekinthető meg.)

Az biztos, hogy az állatokat felvonultató alkotások olyan mennyiségben és zsúfoltságban jelennek meg a kiállítóterekben, hogy szinte lehetetlenné teszik a művészeti befogadást, az esztétikai attitűdöt észrevétlenül átformálva motivikus szempontrendszerré és az episztémének megfelelő osztályozássá. Mint az első tematikus blokk esetében is, amely a Háziállatok és kártevők címet viseli, s egyszerűen olyan állatfigurákat vonultat fel, amelyek e gyűjtőnevek alá rendelhetők. A sokaságból időnként megvilágító erejű összefüggések bontakoznak ki, máskor azonban nehezen értelmezhető a kurátori összeillesztés.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 43. szám, 2022. október 28.
LXVI. évfolyam, 42. szám, 2022. október 21.
LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
Élet és Irodalom 2022