Emil

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.

Amikor némileg megnyugodtam, válaszoltam Kerekes Izabella üzenetére. Óvatosan csak annyit írtam, hogy ha ez nem valamelyik morbid író barátom rossz tréfája, amit – esetleg – el tudok képzelni, amilyen pihent agyúak velem együtt, szóval, ha nem egy ízléstelen hecc, akkor valami fatális tévedésről, levéltári adatok, személyemhez kötődő információk összekeveréséről van szó, és ez a személyes adatokkal való visszaélést is jelentheti, amit a jelenlegi uniós törvények tiltanak. A mondat második fele persze, valljuk be, blöff volt, és csak óvatos fenyegetésnek szántam, hátha valóban egy idióta akcióról van szó.

Ezután Kerekes Izabellát objektív és rideg szóhasználattal tájékoztattam nagybátyám ismert sorsáról, már amennyi egy idegen emberre tartozhat, és megjegyeztem, hogy ha anyám vagy nagybátyám élne, akkor kilencvenkilenc évesek volnának.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 38. szám, 2022. szeptember 23.
LXVI. évfolyam, 31. szám, 2022. augusztus 5.
LXVI. évfolyam, 10. szám, 2022. március 11.
Élet és Irodalom 2022