Embriótransz

Csilla története

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.

Már ketten nem minket választottak. Ezt is mondja. Mindig mondja. Azóta. Megszemélyesítés. Emberi tulajdonság. Nem minket. Most ott van az az öt. A fagyasztóban. Más fogalmai voltak eddig arról, hogy mi van lefagyasztva. Átrendezi az agyat, az életet, a fogalmakat, az érzelmeket ez az egész. Meddőségi intézet. Eddig közoktatási intézeteket, hivatalokat, szórakozóhelyeket ismert. Most már ezt is. Meg itt ez a punkció. Eddig a punk volt meg. A Sex Pistols meg még pár punkzenekar. De ez most más. Nagyon más. Lecsapolják a petesejtet. De ez így csúnya. És minden olyan steril. Orvosi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
LXVI. évfolyam, 42. szám, 2022. október 21.
LXVI. évfolyam, 37. szám, 2022. szeptember 16.
Élet és Irodalom 2023