„Gyöngyharmat, Bercikém!”

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.

► Vészits Andrea: Boszorkánysziget 28 73. Időfutár-sorozat. Pagony Kiadó, Budapest, 2022, 308 oldal, 5490 Ft

Vészits Andrea miközben maradandó és nem mindennapi emléket állít dédnagyapjának, igazi huszonegyedik századi történetet ír, ami tökéletesen illeszkedik a szerzőtársaival megalkotott Időfutár-sorozathoz. Fontos szerep jut a már jól ismert négylábú, vöröses szőrű Schrödingernek, és bekapcsolódik a képbe Russzó is, az éjfélkor és fényes nappal is kukorékolni képes vörös tollú kakas. Az egyik rokon, Etica pedig igazi gyöngyszem. Az egyik legszerethetőbb karakter a könyvben. Fájdalmasan mosolyodik el az ember arra a kijelentésére, hogy „Csillagom, én csak bolond vagyok, de nem hülye.” (268.)

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.
LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
Élet és Irodalom 2022