RE: TATYJANA LEVELE

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.

Kis késéssel olvastam az ÉS 2022.október 7-i számában Király Júlia írását a Visszhang rovatban az elmaradt előadásával kapcsolatban. A Tatyjana által írt magyarázkodó levélből, a sorok között olvasva, rekonstruáltam az eseményeket.

A Corvinus egyetem HEAD nevű diákszervezete meghívta Király Júliát egy panelbeszélgetés előadójának. Ez igaz.

Valaki „fentről” figyelmeztette a HEAD-et, hogy Király Júlia nemkívánt személy az egyetemen. A HEAD megértette és visszavonta a meghívást. Ettől kezdve Tatyjana levele csak Tatyjana meséje.

Tegyük fel, hogy a dolgok nem ilyen durván zajlottak, és a figyelmeztetés csak annyi volt, hogy K. J. nem áll a kormány oldalán, és előadása „rossz” hatással lenne a hallgatókra. Ezért a HEAD vagy saját kútHEAD-jéből, vagy javaslatra úgy döntött, hogy kellene egy K. J. kaliberű, kormányoldali vitapartner, hogy „kialakuljon a politikai semlegesség”. Sajnálatos módon ilyet nem találtak. Ettől kezdve... (lásd, mint fenn!). De azért nézzük meg a folytatást is!

K. J. előadásának kompenzálására egy „másik” előadást szerveztek K. J. előadása elé. Azonban időhiányra hivatkozva csak ezt a „másik” előadást tartották meg. Az „időhiány” olyan gyermeteg magyarázat, hogy azzal nem is érdemes foglalkozni. De kérdezem én, így hova lett a semlegesség?

Egyidejűleg tisztelettel gratulálok Király Júliának, mert, mint Tatyjana leveléből kiderül, „plusz két szereplőt” kíván a HEAD meghívni akkor, amikor K. J. tart előadást. Biztosak benne, hogy elég lesz két kormányoldali személy K. J. semlegesítéséhez.

Élet és Irodalom 2024