A Szembenézés Alapítvány meghívója

HÍREK -

Fahidi Éva holokauszttúlélő, fővédnök, Natalija Ragyivincsuk, Ukrajna magyarországi nagykövetségének másodtitkára, egyházi méltóságok részvételével, és cirkuszművészeti performansszal nyitja meg hetedik előítéletellenes európai oktatási-nevelési programját a Szembenézés Alapítvány.

A ma, 2022. október 27-én délután 4 órakor a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren tartandó esemény csaknem félszáz független cirkuszművész és növendék – köztük ukrajnai menekült fiatalok –, zenész, színész virágültető performansza lesz. Főhajtás az előítéletekkel kezdődő népirtások, háborús és emberiesség elleni bűntettek – köztük a holokauszt és az Ukrajna elleni háború – gyermekáldozatai előtt, kiállás az egymást elfogadó, előítéletmentes társadalomért.

Az Európai Unió támogatása révén, a résztvevők számára díjmentes program a Szembenézés Alapítvány sokféle technikai és szakmai segítségével valósul meg.

A megnyitón virágot ültet Fahidi Éva, a napokban 97. születésnapját ünneplő holokauszttúlélő, a program fővédnöke és a védnökök: Beer Miklós katolikus püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Radnóti Zoltán főrabbi. Natalija Ragyivincsuk, Ukrajna magyarországi nagykövetségének másodtitkára, és Széky János, a Szembenézés Alapítvány kurátora.

Élet és Irodalom 2024