Gyónás, manipuláció, kelepce

PUBLICISZTIKA - LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.

Tavaly októberben egy Facebook-bejegyzés alatt rám írt egy hölgy, hogy mondandója lenne. Mivel valósnak látszott a profilja, és nem kukkolásra csábított, visszaírtam, kérve: jelentkezzen privátban. Jelentkezett is, azzal, hogy „Kiss Árpád szeretne beszélni magával”. Kiss Árpád a mindközönségesen „romagyilkosságoknak” nevezett eseménysor elsőrendű elítéltje, nyomozati, bírósági értékelés szerint a halálbrigád vezetője, parancsnoka, a szervező ész. A hosszú történet rövidre fogva: november-decemberben kétszer is beszélgettünk Kiss Árpáddal Skype-on másfél-másfél óra hosszan. A címben írtak vagy-vagy kérdése sem tűnt eldönthetőnek. Számtalan pont várt verifikálásra, és vár továbbra is; a dolgokra rálátással bíró politikai aktorok a hallgatásba menekülnek. Kiss Árpáddal azóta is volt kapcsolatfelvétel, májusban, exkluzivitást ígért, és a dolgok aprólékos átbeszélését.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
Élet és Irodalom 2024