A befalazott feleség

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.

Mikor későn hazajött a munkából, szédült. Olyan fáradt volt, hogy ledőlt a sáros konyhakőre, fáradt, így mondta anyám, nagyon fáradt szegény, gúnyosan, nevetve mondta. Szorított foggal, még a szája széle is befelé állt. Nem sajnálta, volt, hogy belerúgott a klumpájával, és akkor apám felnyögött. Lassan, darabosan átvonaglott négykézláb a tisztaszoba kanapéjára. Anyám úgy rácsapta az üvegezett faajtót, majdnem szétrepedt a fal. Aztán kisvártatva, mosogatás után bement hozzá és bekapcsolta a tévét. Egy filmet bámult az éjszaka közepéig, álmatlansággal élt, cigarettázott. Apám szájából folyt patakban a nyál. Csücsörítve horkolt. Egy pokrócot kellett rádobni, hogy abbahagyja. Vagy legalábbis ne a kárpitra menjen a szürke lé, ami a szájából kijön. Kifortyant, buborékokban.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.
LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
Élet és Irodalom 2022