A csönd

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.

LALA: Gondolataitok nem a ti gondolataitok. Erre a gondolatra gondoljatok, miközben a herceget szemmel tartjátok.

LULU: Rosencrantz szerint megbolondult.

LILI: Guildenstern szerint csak úgy tesz, mintha megbolondult volna.

LULU: Nilsson szerint sem nem bolond, sem nem csak úgy tesz, mintha megbolondult volna, egyszerűen arról van szó, hogy színész, eljátssza a szerepét. Úgy tesz, mintha úgy csinálna, hogy ő egy színdarabban a halott király halandó gyermeke.

LALA: Minden, ami létezik, kizárólag képzeletben létezik.

LULU: Tükör és tükörkép.

LILI: Álom és valóság.

LALA: Dolog és utánzat.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 13. szám, 2023. március 31.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.
Élet és Irodalom 2024