„Ez a kurzus borzasztó csapás Magyarország számára”

Interjú Kertész János fizikussal

INTERJÚ - LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.

A Magyar Tudományos Akadémia berkeiből két állásfoglalás látott napvilágot Orbán Viktor legutóbbi tusnádfürdői, a kevert és nem kevert fajokról szóló fejtegetésével kapcsolatban. A meglehetősen dodonai másodikat – majd két héttel a beszéd elhangzása után – az elnökség bocsátotta ki, a nem hivatalos elsőt, egy petíciót, amit első menetben az Akadémia közel hetven rendes, levelező és külső tagja írt alá, köztük két volt elnök majd civilek is, Kertész János akadémikus, a statisztikai fizika, a rendezetlen rendszerek és a fraktálok kutatója, korábban a Műszaki Egyetem Fizikai Intézetének igazgatója, ma a CEU professzora kezdeményezte.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXIII. évfolyam, 23. szám, 2019. június 7.
LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.
Élet és Irodalom 2023