Romlás

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.

(Virágillat) Brühl Ilona messze járt, de egy-egy percre még visszatért várbeli otthonába, antik bútorai között kerengő rokonai körébe. Szépen felöltöztették, és az egyik finoman megmunkált arany nyakéket is ráadták abból a készletből, amelyet mindegyik lánya szívesen látott volna sajátjaként, a kandalló felett elhelyezett Gulácsy képpel együtt. A családi ügyvéd a súlyos bársonyfüggöny takarásába húzódott. A végrendelet diszkréten zizegett zakója belső zsebében.

Már a pap is végzett, hiszen az idős asszonynak csupán órái maradtak hátra. Megkésett vasárnapi ebéd előtti, várakozásteli hangulat lengte körül az öntudatlan testet, elvegyülve a rokonok hozta orgona-, liliom- és rózsacsokrokból áradó párával.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
LXV. évfolyam, 34. szám, 2021. augusztus 27.
LXV. évfolyam, 2. szám, 2021. január 15.
Élet és Irodalom 2022