FŐSZÓNOK

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.

Azt írja Tóth Loretta a Magyar Nemzetben, hogy a  világ legbefolyásosabb konzervatívjai előtt szólal fel Orbán Viktor az augusztus 4-én a texasi Dallasban megrendezendő amerikai Conservative Political Action Conference (CPAC) rendezvényen, amelyen Trump volt amerikai elnök is részt vesz.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint „teljesen nyilvánvaló, hogy a CPAC Hungaryn elhangzott Orbán-beszéd óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban, Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett dallasi CPAC-en pedig mutatja a magyar jobboldal erejét és befolyását”. A magyar jobboldal ma Európa, de talán az egész Nyugat legsikeresebb politikai közössége, és így nem meglepő hogy Orbán Viktor lesz az egyik főszónok. 

Főszónok?

Átböngészem a CPAC Texas angol nyelvű „speaker”-listáját. Azon kiemelten szerepel Donald Trump és a négy főszónok: Sean Hannity, Glenn Beck, Jim Jordan és Ted Cruz.   A magyar miniszterelnököt a 61 „mezei” felszólaló listáján találom meg (július 17-i lista).

Értem én, hogy hízelegni akartak, amikor azt írták,  „főszónok” lesz, de mielőtt kiutazik Dallasba, mondják már meg neki, hogy az a poszt már foglalt.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
Élet és Irodalom 2024