MONDTÁK

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 28. szám, 2022. július 15.

Izraelben növekszik a koronavírusos betegek száma. És ezek azok az úgynevezett okos zsidók? Tanuljanak tőlünk! Nem kell annyit tesztelni!

*

„Migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait” – mondta a miniszterelnök a tisztavatáson. Miután „Szerbiában hatezer migráns van” (többségük menekült, de ezen ne akadjunk fenn!), csak Ukrajna felől ostromolhatja határainkat a többi százezer.

*

Azt is mondta a miniszterelnök, hogy „Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg”. Európa 27 országában 2019–2020 során 31 ember esett áldozatul a terrortámadásoknak. Magyarországon ez idő alatt 138 embert öltek meg. A két év során kb. 3000 fő az otthonában, 1000-nél több a közutakon vesztette életét baleset következtében. Persze ez mind nem téma. Nem lehet vele választást nyerni.

*

Azt is mondta a kormány vezetője, hogy „kitört a háború a szomszédban”. Nem Oroszország támadta meg Ukrajnát, hanem kitört a háború. A tatárok nem rohanták le Magyarországot. Kitört a háború. A törökök sem támadták meg. Kitört a háború. Stb. Így megy ez.

*

Váncsa hétvégi publijában Nagy Márton minisztertől idéz: „Az egyik brit energiaszolgáltató alternatív fűtési ötletei között szerepel a sütő ajtajának nyitva tartása sütés után, illetve a háziállatok ölelgetése.”

Érdekes ajánlat.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 18. szám, 2021. május 7.
LXV. évfolyam, 15. szám, 2021. április 16.
LXV. évfolyam, 2. szám, 2021. január 15.
Élet és Irodalom 2024