Baktattam anyám mellett

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 28. szám, 2022. július 15.

Baktattam anyám mellett a temetőben. Tavasz volt, a fák még nem bújtak lombszoknyába. Az ágak közt élesen tűzött át a napfény, sugarai megnyúlva sávokat húztak a beton síremlékekre, megtörve tovább csíkozódtak a gyalogúton.

Keskeny volt a sírhalmok közti hely, egymás után, libasorban mendegéltünk. Sütkéreztünk, kerülgettük az ibolyák lila fejecskéit. Lábunk alatt még zörögtek a fakó levelek, de már élettel teli fűszálak hajladoztak lépéseink nyomán. A sírokra ősszel ültetett árvácskák átvészelték a telet, s pillangófejükkel bólogattak felém. Megfigyeltem, hogy minden egyes virág mosolyog, noha árva valamennyi. Nincs szemük, szájuk, orruk, mégis ezernyi színű szirmaik egy olyan pontban futnak össze középen, amelyből vidámság árad szét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 8. szám, 2022. február 25.
LXV. évfolyam, 39. szám, 2021. október 1.
Élet és Irodalom 2023