Most el

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.

Az unokahúgom, Szerafin kedves lány, de mindent készpénznek vesz. Az hiszi, hogy rendet rakni pontosan ugyanaz, mint visszatenni megszokott helyükre a holmikat, hogy ásítani ugyanaz, mint kezünkkel ernyőt formálva ásítani, kinyomni egy adag gélt a fogkrémből az annyi, mint végtelen sokszor kinyomni azt a zselét. Az utcán menni annyi, mint sík területen mindig biztonságosan közlekedni. Pedig semmi sem változatlan. Csak az változatlan, hogy amikor meglátom őket a kék papundeklitáskával közeledni, alig tudok magammal mit kezdeni, mert már az elején félek a befejezéstől.

És az sem változik, hogy nem lehet elfogadhatóan elmagyarázni Szerafinnak, hogyan készítse el Mikesnek az eperlekváros süteményt. Hiába mondom neki, hogy a tésztát önmagában süsse meg, és a lekvárt tegye egy kis üvegtálkába, mert Mikes külön eszi a kettőt. Ha nem választja szét a tésztát és a lekvárt, és Mikes dühösen beleharap, mert így enni ő nem szeret, a tészta az elülső fogak közé ragad. Szerafin ezt képtelen megérteni, vagy csak nem érdekli.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 31. szám, 2021. augusztus 6.
LII. évfolyam 47. szám, 2008. november 21.
LII. évfolyam 17. szám, 2008. április 25.
Élet és Irodalom 2024