NEMZETI PÓKER

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.

Nem is értem, hogyan kerülhette el a honi sajtó figyelmét ez a világraszóló magyar siker. Ugyanis néhány napja a Las Vegas-i Bally’s és Paris Las Vegas kaszinókban megrendezett 57-es számú 600 dolláros Deep Stack No-Limit Hold’em póker versengésen hazánkfia, Lendvai Tamás győzedelmeskedett. Lendvai maga mögé utasította Frank Reichelt és még 4911 versenyzőt. Büszkén vihette haza a majd 300 ezer dolláros (mintegy 115 millió forintos) főnyereményt. 

Lendvai örömében a földre vetette magát és karját magasba emelve ünnepelt. Később könnyeivel küszködve elmondta, hogy régi álma valósult meg, sőt rákos édesapjáról is megemlékezett.

Az éber magyar diplomácia is figyelemmel kíséri a vegasi kaszinók rendezvényeit, hiszen manapság soha nem lehet tudni, hogy miből lehet egy jó kis propagandaeseményt kreálni. A kaszinóban ott volt Széles Tamás Los Angeles-i főkonzul is, aki az Orbán kormány nevében melegen üdvözölte a magyar pókerhőst. Lendvai meglobogtatta a magyar zászlót, és a kaszinó kártyatermében felcsendült a magyar himnusz.

Nemzeti pókergyőzelem Las Vegasban!

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024