kegyelmezz, kicsi varjú

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.

órája bámulom az orvosi ügyelet libafosszínű, ragyás falát, hallgatom a piszkosfehér ajtón átszűrődő férfihangot és az arra feleselő női kuncogást. aztán óvatosan, modortalanságomtól megrettenve, mondhatni görnyedt alázattal kopogtatok, a doki huszonöt körüli, jóképű, fekete srác, ő már nem a sorkatonaságot tapasztalt nemzedék, üvölteni mégiscsak megtanult, mindenesetre ez az ő terepe, főorvosoktól, figyelő szemektől távol, borítékra nem számíthat, szóval a műanyag széken hallgatom, amint torkaszakadtából ordítja, hogy tiszteletlen vagyok, meg buta, mint az ökör, van pofám ideállítani úgy, hogy nem tudom a gyógyszerem nevét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 5. szám, 2021. február 5.
LXIII. évfolyam, 42. szám, 2019. október 18.
Élet és Irodalom 2023