Csak most kezdődik minden

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.

Marton-Ady Edina: Pubi. Kalligram Kiadó, Budapest, 2022, 286 oldal, 3990 Ft

A főszereplő családja nemrég érkezett a faluba a városból, az apa folyamatos megcsalásai, balhéi miatt új életet kell kezdeniük, máshol. De az élet a régi, az apa, aki tanárként dolgozik a helyi iskolában, ahova a lánya is jár, nem változik. Az alkoholizmus, az erőszak nem vesződik el költözés közben.

A főszereplő lánynak nincs neve. Ez fel sem tűnt a regény közepéig, annyira egyértelmű, hogy a név már semmi újat nem tehetne hozzá a lányhoz, így semmi jelentősége nincs, mi szerepel az anyakönyvi kivonatában.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.
LXV. évfolyam, 11. szám, 2021. március 19.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
Élet és Irodalom 2022