CAMINO HUNGARICUM

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.

Azt próbálják elhitetni velünk, hogy tőlünk tanul a világ. Most már ideje tudatosítani, mert azt eddig szerényen elhallgatták, hogy megszületett az egy életen át művelhető szakrális keresztény szellemiségű turizmus programja. Mindenki önkéntesen belépett, akkor is, ha nem tud róla.

Két lehetőséget kínál a projekt a meditatív önkéntes vándorláson való részvételre. Az egyik a by-camino, elég hozzá egy kerékpár, magas faktorú kiégés elleni szerek, ideális lehetőség önkéntes Teréz anyák és Adrenalin lovagok számára.

A résztvevők másik köre hercegi udvarházban élhet a kapott lehetőségeknek köszönhetően, magánrepülővel szállhat le a kert végében, újabb menyegzőin a raktárkoncertekről ismert zenészek muzsikálnak neki, és a házi lelkészeik zártkörű szertartásain meditálhatnak az élet nehézségeit legyőző emberi abszolútumról.

A szervezők arra vigyáznak, hogy a két út lehetőleg ne keresztezhesse egymást. Ne jelenjen meg fotó, ne örökítsék meg vásznak. Ki szeret lihegő, izzadó, kimerült, karikás szemű embereket látni?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
Élet és Irodalom 2024