Ingázás

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.

A forró levegő alig mozdul, a busz nyitott ablakain keresztül csak a menetszél mozgatja a függönyöket. Néhány ember utazik a helyközi járaton, fásultan ülnek. A titkárnő új ételreceptje hozzávalóin töri a fejét, mit kell még vásárolnia a hétvégi ebédhez. A magas homlokú muzeológus bosszankodik, hogy összekapott gyűjteménykezelőjével, mert kritizálta a frissen vásárolt raklapnyi tárolódoboz méretét. A nyekergő csuklóban álló, nyári gyakorlatát töltő szakmunkás tanonc zenét hallgat, fülhallgatójából kiszüremlik a rapzene. Mellette sorstársa bambán kapaszkodik a korlátba. Azon tűnődik, hogy az előtte álló rúdon egy akrobatalány tudna-e pörögni. Az adóhivatalnál ügyintéző középkorú asszony behunyt szemmel, megadóan tűri arcán a késő délután még mindig erős nap sugarát. A vezető mellett a megyei börtön patkóbajuszt viselő őre áll. Szolgálatát letudta, hahotázva meséli kalandjait. Az átizzadt fehér inges sofőr udvariasan nevet vele. A hátsó fertályban egy fiatal nő foglal helyet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 2. szám, 2021. január 15.
LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.
LXIII. évfolyam, 25. szám, 2019. június 21.
Élet és Irodalom 2024