O mint ostoba

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.

Hegedüs Vera: Ostoba. Műút-könyvek, Miskolc, 2021, 238 oldal, 2500 Ft

Hegedüs Vera nem riad vissza az erőszak említésétől, megjelenítésétől, de nem is leli élvezetét mások kínjában. A háború borzalmainak, a hatalmon lévők romlottságának, a férfiak kegyetlenségének áldozata olyan fiatal nő, aki nem tud, pontosabban nem hajlandó megtanulni olvasni és írni. Neki az írott nyelv helyett a környezetéből érkező és a saját fejében hallott hangok, zajok szolgálnak iránytűként, kifinomult, túlságosan is érzékeny hallása egyszerre keseríti és menti meg az életét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2022