Ez vagyok én

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.

Havas Juli: Nincs Hold, ha nem nézed. Kalligram Kiadó, Budapest, 2022, 304 oldal, 4275 Ft

Két szenvedély, egy történet a regény alcíme, amelyből már meg is tudhatjuk, hogy a regény két póluson mozog. Anna két élete, már csak azért is jól elkülöníthető, mert a kórházi életét harmadik személyben követjük végig, míg magánéletét belső nézőpontból látjuk. Anna mindenért megküzd, valahogy azt érezzük, semmi sem tud egyszerűen működni. Ő maga is lázad, a gimnáziumban nem akar tanulni, inkább bulizni jár. Amint rájön, hogy mit szeretne saját életétől, eltökélten győz le minden akadályt, legalábbis, ami a karrierjét illeti.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 2. szám, 2022. január 14.
LXV. évfolyam, 29. szám, 2021. július 23.
LXV. évfolyam, 8. szám, 2021. február 26.
Élet és Irodalom 2022