PAPOK ÉS POLITIKUSOK

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.

Az elmúlt napok a magyar politikusok Isten-közeliségének jegyében teltek. Novák Katalin államfő a beiktatásán kapott püspöki áldások hatására kijelentette, őt egyenesen a „Jóisten” választotta ki pozíciójára. Tekintetét a szegényekre és a hátrányos helyzetűekre fordítja, „leülök közéjük a sámlira, meghallgatom és képviselem őket”.

Nos, a pedagógusok nem tartozhatnak ebbe a körbe, mivel az ő „röhejes jövedelmüket” befagyasztó és sztrájkjogukat korlátozó törvényt gondolkodás nélkül aláírta.

Osztie Zoltán plébános már kilencedszer tartott hálaadó szentmisét a magyar miniszterelnök születésnapján. Megtudtuk tőle, hogy „Orbán Viktor Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát”.

Ez mindenki számára világossá válhatott, amikor Orbán bejelentette, Magyarország újra blokkolja az uniós szankciókat a Kirill pátriárka orosz egyházfőre vonatkozó intézkedések miatt. Ezeknek értelmében az ortodox egyházfő nem utazhatna be többet az EU területére, és befagyasztanák az EU-ban lévő vagyonát.

Nem kell ahhoz kremlinológusnak lenni, hogy tudja az ember: Kirill pátriárka a hatalmas ország egyik legsötétebb figurája. A szovjethatalmat KGB-s besúgóként szolgálta, Putyint pedig az Ukrajna elleni háború legitimálásával. A Mindenható haragját szerinte az LMBTQ-s emberek bűnei váltották ki, ami pedig most Ukrajnában zajlik, az Istennek tetsző népegyesítés.

Dollármilliárdokban mérhető magánvagyonát Kirill az ukrán dohánymaffiával és más istenes vállalkozásokkal való szoros együttműködésének köszönheti.

Ezt az embert védte meg Orbán a vétó fenyegetésével. Igaza van a plébánosnak: tényleg fáklya ő. Még a végén tűzbe borítja a világot.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
Élet és Irodalom 2024