SOROS MENYE

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 22. szám, 2022. június 3.

Budapesten nem kell magyarázni, mit is jelent a „sorosozás”, jól tudja mindenki, aki olvassa a kormánysajtót.  De itt Amerikában, ahol én élek, kevesen értik.

Adam Schiff amerikai kongresszusi képviselő a kivétel.  Maga is megtapasztalta azt, amikor Trump lobbistái olyan álhíreket kezdtek terjeszteni, hogy ő is „Gyuri bácsi” kegyeltje. Megvádolták, hogy Soros által finanszírozott csoportok támogatták törvényhozási munkáját, és olyan szervezetekkel áll kapcsolatban, amelyeket a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzel.

Schiff azután lett Soros-bérenc, miután az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának tagjaként megszervezte azokat a kongresszusi meghallgatásokat, amelyeken a 2016-os elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgálták. Többek között azt is, hogy volt-e titkos összjáték Trump és Putyin között.

Schiff most megjelent könyvében (Midnight in Washington, Random House, 2021) arról ír, hogy politikai ellenfelei még egy fotót is terjesztettek az interneten, amelyen Robert Soros, Soros György fia, és annak felesége, Melissa Schiff láthatóak.  Az álhír szerint Soros fia Schiff képviselő húgát vette el, így hát nem csoda, hogy a milliárdos támogatja a demokrata politikust.

Soros fia valóban Melissa Schiff férje volt, de a hölgy nem Adam Schiff húga, ugyanis a képviselőnek nincsen lánytestvére.  Adam Schiff jó humorral azon méltatlankodott, hogy édesanyjának nem kellett volna titkolnia előtte és Dan bátyja előtt, hogy van egy lánytestvérük is, hiszen Melissa igencsak jól ment férjhez, amikor beházasodott a milliárdos Soros famíliába.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024