Kirándulás

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 20. szám, 2022. május 20.

Mint partoldalra kisodródott szemét, a vízben rendetlenül hánykolódnak a csónakok. Egyenes falú, szabályos trapéz alakú tákolmányok, mint teknők vagy koporsók. Két szín közül lehet választani. A világos régen fehér lehetett, mára inkább szürke, de leginkább mocskos. A másik fekete. Nyilván az is ugyanannyira ütött-kopott és koszos, mégsem nyilvánvaló testén a múló idő. Ha eszi is a kor, miért ne enné, legalább nem hivalkodik vele. A nőnek a világosabb tetszik jobban, van belőle kétszemélyes is. Végül két, egyszemélyes fekete mellett döntenek. Az evezők meglepően könnyű, élénk színekkel telepingált lapátok. A holtágból indulnak, sima a víz, közel a túlsó part. Épphogy elfér egymás mellett a két csónak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXVI. évfolyam, 8. szám, 2022. február 25.
LXV. évfolyam, 41. szám, 2021. október 15.
Élet és Irodalom 2023