Geometria és látványosság

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVI. évfolyam, 20. szám, 2022. május 20.

(Jovánovics Tamás kiállítása az Einspach Galériában május 24-ig látható.)

Az érzékeny, saját félelmekről, szorongásokról szóló párbeszéd pontosan érzékelteti, hogy a geometrikus absztrakció egyrészt elvesztette egykori politikai radikalizmusát, társadalmi szerepéből következő jelentéseinek rendjét, tehát az új világba való belépés megjelenítésének kérdését. Az addig ismeretlen társadalmi rend vizuális felidézésének semmi köze nem lehetett a spektakuláris terekhez, építészethez, lévén hogy semmiféle historikus előzmény nem állt rendelkezésre, melyet úgymond ki lehetett forgatni, újra lehetett volna írni. Ellenben mára a geometrikus absztrakció új, individuális távlatokat nyithat meg, illetve mélységeket fedezhet fel.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 18. szám, 2024. május 3.
LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
Élet és Irodalom 2024