Az írás mint jutalom

FEUILLETON - LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.

Magam szó szerint azon kihaló emberfaj egyik példánya vagyok, aki még életének kétharmadát komputer és világháló nélkül töltötte. Bár már több évtizede áttértem-megtértem, most sem tudok lemondani a tevékenységgel járó – ráadásul – kínlódásban is örömöt találó küszködésről. A billentyűk nyomogatása előtt-alatt-után újra és újra olvasgatok, hol könyvekben, folyóiratokban komputeren kívül, hol belül keresgélek-felülírok, folyamatosan késleltetem az eredményt. És még így is megtörténik, hogy a közlési vágy erősebb, mint az eredmény minősége. De az bizonyos, hogy ha netán (agresszív) indulatok késztetnek, azokat felemésztem, mire az akár terjedelmes, akár kurtára fogott szöveget befejezem. Vélem, mindazok számára, akik beleszülettek a mindent átható hálózat világába, ez az attitűd egy cseppet sem cool. Nekik az írásról-olvasásról (meg sok minden másról) az okostelefon meg az iPad jut az eszükbe, amelyekkel gondolataiktól elkülöníthetetlen indulataikat gerjesztik és terjesztik. Hiszen erre valók.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
Élet és Irodalom 2024