A templom

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.

Pócsmegyer, huszonegy augusztus tíz, kedd. Ma van Lócika névnapja. Szombaton kapott egy japán kardot, ami vasárnap eltört. A tévedés a boldogsággal találkozik. Holnap jönnek Barnáék. Eszter elolvasta a Kentaurt, amiről a Naplójában azt írja Cini, hogy erősen Szerb Antal hatását mutatja. A Hangok az űrbent próbáljuk. Rugalmasságra törekszem, mégis merev és rugalmatlan vagyok. Kellene írni egy regényt egy papról meg egy pizzafutárról. A pap egyedül él. Időnként pizzát rendel. Így találkozik a pizzafutárként dolgozó lánnyal. Ha én írnám, napló lenne, hol a pap naplóját olvasnánk, hol a lányét. Egyre többet beszélgetnek, egymásba szeretnek, egyébként nem történik semmi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 13. szám, 2023. március 31.
LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.
LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.
Élet és Irodalom 2024