A múzsa költője

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVI. évfolyam, 15. szám, 2022. április 14.

A múzsa már túl van a hatvanon. Nem tudom, hány évvel, és azt sem, hogy mennyire volt szép vagy vonzó valamikor. Nem ismerem, sosem láttam, még fényképen sem. A Facebookon persze rákerestem, de nem leltem, illetve túl sok találatot dobott a gép arra a névre. Úgyhogy hagytam, végül is mindegy – nem az én múzsám.

Szerdán késő este kaptam tőle ímélt, amiben elnézést kér, hogy ismeretlenül szólít meg. Úgy érzi, tudnék segíteni; szegről-végről földik is vagyunk. Az interneten kutatta ki, hogy ismerem a költőt; neki akar a nyomára bukkanni, de a költő még a világháló előtti korszakban toporgott az irodalmi élet kapujában. Sok hó elolvadt, sok eső felszáradt azóta, s a toporgásnak egy-két virtuális lábnyoma maradt csak. Azok irányították hozzám.   

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
LXVI. évfolyam, 50. szám, 2022. december 16.
Élet és Irodalom 2023