Nem várt örökség

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 15. szám, 2022. április 14.

Ebben az évben december huszonnegyedike estére vártuk apámat és Olgát. Anyám az ünnep előtt néhány nappal elment fodrászhoz és manikűröshöz, majd kiment a piacra, és jól megtömte a hűtőt.

– Mindig túlzásba viszed – mondtam neki, amikor benéztem a frizsiderbe. – Nem értem, minek teszed ki értük a lelked.

– Még csak az kéne, hogy Olgához mérjem magam – mondta büszkén, aztán a kezembe nyomott egy rongyot, és megkért, hogy töröljem át az ünnepi porcelánkészletet.

– Ezzel sem fogsz imponálni nekik. Csak jól leburzsujoznak a hátad mögött – jegyeztem meg.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 11. szám, 2019. március 14.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
LXI. évfolyam, 31. szám, 2017. augusztus 4.
Élet és Irodalom 2023