Az ismeretlen személy alakváltozatai

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVI. évfolyam, 11. szám, 2022. március 18.

(Gaál József kiállítása megtekinthető március 23-ig az Országút Galériában.)

A tudatosság legcsekélyebb szikrája nélkül készült, jórészt katonákat ábrázoló olajképeket a hadi eseményekkel teljes szinkronban állították ki. Nostradamushoz felérő látnoki képességek birtokában festőjük rossz előérzete mindannyiunk mély sajnálatára nem csalt. Az alkotói tudattalanban lappangó anatómiai deformitások jegyeit viselő, drámaian megformált szörnyalakok Gaál Józsefre jellemző expresszionista festészeti eszközökkel, a látványt átszellemítő módon jelennek meg.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXVI. évfolyam, 37. szám, 2022. szeptember 16.
Élet és Irodalom 2022