Dávid király Budapesten

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 11. szám, 2022. március 18.

Konrád József: A behajtó. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2021, 216 oldal, 3499 Ft

A behajtó formabontó narrációs megoldásokkal élő, merész írói attitűdről tanúskodó mű – szólhatna az eufemizáló jellemzés, mely figyelmen kívül hagyná a regény hiányosságait. Már az első fejezetek alapján kitűnik, hogy a szöveg sajátszerűségei (kaotikus történetvezetés, az idősíkváltások különös módozatai, túlburjánzó mondatok) nem egy alaposan kidolgozott koncepció velejárói, sokkal inkább stiláris problémákból és A behajtó szerkezeti hiányosságaiból fakadnak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2022