Kérdezz-felelek

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 11. szám, 2022. március 18.

Milbacher Róbert: Tátiti Tibike, a világ utolsó táviratkihordója gondol egy merészet. Csimota Könyvkiadó, Budapest, 2021, 90 oldal, 2990 Ft

A történet Sutyorka községben játszódik, főhelyszíne a postahivatal, ahol Tátiti Tibikét azt aggasztja, hogy az emberek már nem használják a táviratküldés lehetőségét, nincs továbbítandó üzenet. Nem tudja alkalmazni tudását, pedig megnyerte „[…] az országos távírászversenyt, ahol Aranyharkály díjban részesült […]” (5.). A távbeszélőket (telefonokat) okolja ezért, a levélküldés visszaeséséért pedig a villanyposta (minden újfajta kommunikációs mód) elterjedését teszi felelőssé a falu. Utóbbi Flambi Sanyi, a kancsal levélkihordó életére van negatív hatással.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 2. szám, 2022. január 14.
Élet és Irodalom 2022