Életformája: bizonytalanság

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 10. szám, 2022. március 11.

Anne Helen Petersen: Jöttünk, láttunk, elegünk van. A fiatal felnőttek és a kiégés. Fordította Tóth Eni­kő Mária. Athenaeum Kiadó, Bu­da­pest, 2021, 382 oldal, 4299 Ft

A szerző szubjektív hangja keretezi a kötetet, és bár a két vég között elhelyezett fejezetekben is megjelenik, mégis érezhetően másoknak akarja átadni a lehetőséget arra, hogy megszólaljanak. Így válik lehetővé ugyanannak a problémának sok esetben hasonló, de néhol látványosan eltérő vonatkozásaira rátekinteni. A Jöttünk, láttunk, elegünk van legnagyobb ereje abban áll, hogy a különböző történetekből képes követhető narratívát felépíteni, amely nemcsak a jelen állapotát vizsgálja, hanem már a milleniálok szüleinek időszakát is górcső alá veszi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 34. szám, 2022. augusztus 26.
LXVI. évfolyam, 22. szám, 2022. június 3.
LXV. évfolyam, 46. szám, 2021. november 19.
Élet és Irodalom 2023