SZTRATÉGOSZ

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 10. szám, 2022. március 11.

A térség legkeményebb, legsikeresebb utcai harcosa stratégiai nyugalmat is tud magára erőltetni, ha azt követeli meg a népe üdve – tudtuk meg az egyedül hiteles forrásból. A nagy stratéga döntései pontosan tükrözik a fontossági sorrendet. A kormány Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója keretében 600 millió forint értékben küld segélyt Kárpátaljára – de sok országtól, közöttük a legszorosabb barát lengyelektől eltérően, fegyvert nem.

A beugróként átvállalt 2022-es vizes vb költségvetését még nem ismerjük – miért is tartozna ránk –, de a G7 gazdasági portál óvatos becslése szerint minden bizonnyal tízmilliárdos nagyságrendű lesz az összeg. A Megafon sztárja, Rákay Philip filmet még nem rendezett – „megmondó” videót annál többet –, a készülő Petőfi-filmre mégis 4,5 milliárd forintot kapott.

Ezek után nem kételkedhetünk a sztratégosz döntéseiben, tehát abban sem, hogy ezeknek köszönhetően „betonszilárdságú biztonságunk van, Magyarországot baj nem érheti”. (Kossuth rádió, 2022. március 4.)

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
LXVI. évfolyam, 49. szám, 2022. december 9.
Élet és Irodalom 2024