KOMOLY ELISMERÉS

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 9. szám, 2022. március 4.

Azt írja a Magyar Nemzet, hogy komoly elismerést kapott a magyar kormány a CPAC (Conservative Political Action Center) floridai rendezvényén, ugyanis Dan Schneider, az American Conservative Union (Amerikai Konzervatív Unió) igazgatója nyilvánosan méltatta Orbánék politikáját.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója is felszólalt a konzervatív dzsemborin, sőt hatperces beszéde előtt még egy videót is lejátszottak, amelyiknek Soros György volt a főszereplője. A nem éppen karizmatikus Szánthó jó angolsággal szónokolt, de a magyar fülnek olyannyira megszokott sorosozást és homofób hangnemet sokan valószínűleg meglepetéssel fogadták. A rendezvény egyik sztárja Richard Grenell, Trump elnök egykori berlini nagykövete volt, aki melegházasságban él, és követsége egykoron kritizálta a magyar kormánypolitikusok homofóbiáját.

A Huffington Post február 25-én pedig már arról tudósított, hogy panaszt emeltek az amerikai Igazságügyi Minisztériumnál, mert a CPAC-rendezvény jelentős pénzeket kasszírozott be a külföldi résztvevőktől. Az sértheti a külföldiek lobbizását szabályozó úgynevezett FARA-törvényt (Foreign Agents Registration Act).

Az írás azt is megemlítette, hogy a magyarok 15 ezer dollárt fizettek a CPAC-részvételért, és ezért, többek között, egy 3×3 méteres sátorhoz, egy háromperces videó lejátszási lehetőségéhez és közösségimédia-hozzáféréshez jutottak.

Elismerést valóban kaptak Orbánék Floridában, de azért azt illett volna hozzátenni, hogy az inkább egyfajta fizetett elismerés volt.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024