Egy kagyló álma

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.

Van egy régről maradt tudásunk arról, hogy milyen a parton lenni, ezért nem halunk meg rögtön. Hanem, mikor hosszú utunk véget ér, és egyszerre mindenféle zajok vesznek körül, csikorgás, zúgás, kiáltozás, izzadt férfiak egyetértő morgásai, az öröm hangjai, megérezzük magunkon, milyen a szél, amikor nem a vízzel sodródik felénk, megérezzük a tengerfenék hiányát. És egy pillanatig nem tudunk betelni a látvánnyal – hogy ami belül olyan dús és sötét, kívülről milyen könnyűnek tűnik. És hogy a nap és a felhők mind léteznek. Mostantól nem csak ötletünk van róla. Hetek sűrűsödnek abba a lengésbe a víz felett. Egy daru húzott a levegőre, és mi most csak lebegünk egy határon a túlvilágra menet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
LXIII. évfolyam, 45. szám, 2019. november 8.
Élet és Irodalom 2022